Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: uk.wikipedia.org

Процедурна частина продажу будівлі Головпоштамту на Хрещатику в Києві може зайняти понад півтора роки, заявив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Він пояснив, одні лише процедури можуть зайняти понад 1,5 року, а загалом весь процес може зайняти від двох років.

Компанія зацікавлена у вигідному продажу активів, тому хоче дочекатися зростання ринку нерухомості. За словами Смілянського, компанія дочекається вдалого моменту, адже головної метою є не продаж майна, а ефективне використання ресурсів задля розвитку «Укрпошти».

Також він зазначив, що будівля потребує суттєвих інвестицій у проведення ремонтів і підтримання комунікацій у робочому стані. Зокрема, стан фасаду будівлі з кожним роком тільки погіршується і потребує ремонту: за попередньою оцінкою, в те, щоб обстукати і відремонтувати будівлю ззовні, потрібно інвестувати десять мільйонів гривень. За підрахунками «Укрпошти», на ремонт усіх каналізаційних труб необхідно витратити три мільйони гривень, а утримання будівлі щорічно вимагає понад десять мільйонів гривень. На проведення сучасного ремонту, зокрема на оновлення інженерних систем, заміну вікон, побудову системи кондиціонування, внутрішнє перепланування, установку нових ліфтів тощо необхідно близько ста мільйонів гривень.

Як відомо, «Укрпошта» в цьому році планує продати кілька своїх активів, у тому числі і Головпоштамт на Хрещатику. Вартість будівлі оцінили в один мільярд гривень.

Головпоштамт збудований у 1952-1958 роках. Він належить до переліку пам’яток архітектури.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button