Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві відбудеться «Перший всеукраїнський Могилянський відкритий Хакатон» – конкурс новаторських ідей для покращення екологічної ситуації в енергетичній сфері.

Хакатон організовує Національний Університет «Києво-Могилянська Академія» разом з енергокомпанією «Мегатрейдінг» за підтримки Мінрегіону, КМДА та українських медіа.

Учасники конкурсу мають представити інноваційні ідеї та новітні підходи до вирішення екологічних, енергетичних і суспільних проблем. Проєкти пройдуть експертизу та матимуть підтримку від організаторів і партнерів.

Взяти участь можуть студенти всіх вищих навчальних закладів України. Подаватися можна самостійно або в команді до п’яти осіб включно.

Заявки прийматимуть із 10 по 25 березня за дев’ятьма напрямками:

● розумне споживання енергії;
● інфраструктура для електротранспорту;
● «зелене» підприємництво;
● шерінгові моделі спільного користування;
● моделі локальної переробки сміття;
● екологія людини та навколишнього середовища;
● адаптивні моделі локального впровадження відновлювальних джерел енергії;
● перспективні моделі комерціалізації інновацій;
● соціальні ініціативи та проєкти в освіті, науці, культурі.

1 квітня оголосять фіналістів конкурсу. Презентація фінальних проєктів відбудеться 10 квітня.

Призерів очікують стипендія для покриття першого року навчання на магістеріумі, стипендія на перебування у Могилянській Літній Школі Лідерів або ж працевлаштування у профільній компанії. За рішенням бізнес-партнерів Хакатону найцікавіші проєкти можуть отримати інвестиції для розвитку.

«Україна має запит на компетентне лідерство. За нашим задумом, Могилянський Відкритий Хакатон має стати вікном можливостей для студентів, які хочуть реалізувати себе в такий спосіб. Працюючи з проєктами, вони не зможуть стати зірками YouTube, але отримають реальний шанс змінити світ навколо себе», – вважає Андрій Китаєв, співавтор ідеї Хакатону та керівник Центру енергоменеджменту Могилянки.

Подати заявку або підтримати проєкт можна на сайті Хакатону.

Усі фото – Unsplash

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button