Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Київ у 2020 році спрямував до Держбюджету 562 мільярди гривень зібраних податків, а місту залишили тільки 49 мільярдів. Тепер мер Києва Віталій Кличко планує внести до Конституційного суду подання про визнання неконституційною норми Бюджетного кодексу про зарахування до бюджету столиці всього 40% податків на доходи фізосіб, коли до бюджетів інших українських міст зараховують 60%.

На засіданні Київради Кличко спростував твердження про те, що Київ як столиця отримує більше коштів. За його словами, Києву потрібні «справедливі» умови формування бюджету столиці, бо багато питань місто не може реалізувати через недостатність фінансів.

Кличко пропонує направити звернення до президента України, Верховної ради, депутатських фракцій та груп у парламенті, уповноваженого Верховної ради України з прав людини. Воно передбачає внесення до Конституційного суду України подання про визнання антиконституційним пункту 1-1 частини 1 ст. 64 Бюджетного кодексу. Відповідне рішення ухвалила Київрада.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button