Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Нацкомісія з питань регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала ДТЕК Західенерго, Дніпроенерго та Східенерго Ріната Ахметова за недотримання норм щодо запасів вугілля на складах ТЕС. Компанії отримали максимальний штраф в 1,7 мільйони ​​гривень кожна, пише Liga.

У грудні-лютому компанії не забезпечили гарантовані запаси вугілля, а також своєчасно не інформували про ситуацію із запасами. Через це НКРЕКП направить матеріали про порушення в Антимонопольний комітет України, Раду нацбезпеки й оборони та Міністерство енергетики.

В жовтні ТЕС мали достатні запаси вугілля для проходження опалювального сезону. В грудні минулого року низка компаній припиняли постачання вугілля на ТЕС. У НКРЕКП пояснюють, що у цей період зменшили поставки вугілля компанії, афілійовані з даними виробниками. Через дефіцит вугілля ціни на ринку на добу вперед у січні досягли найвищих показників за 2019-2020 роки.

У НКРЕКП також зазначили нетипове зростання аварійних відключень енергоблоків під час опалювального сезону.

Натомість ДТЕК Енерго звинуватило НКРЕКП у некомпетентності і необ’єктивності. У компанії заявили, що не могли наростити вугільні запаси через зміну «прогнозного балансу на грудень 2020». У ДТЕК додали, що на ситуацію із запасами вугілля вплинув і тимчасовий простій шахт у 2020 році.

Згідно з проєктом постанови НКРЕКП, за грудень-січень компанії поставили на Бурштинську, Добротвірську і Ладижинську ТЕС на 27,2% менше вугілля, ніж було законтрактовано.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button