Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пост моніторингу повітря КМДА (kyivcity.gov.ua)

У Києві показники забрудненості повітря почали часто перевищувати норму. Наприклад, учора, 15 березня, датчики забруднення повітря фіксували рівень – «шкідливий» і «шкідливий для чутливих груп». У відповідь сьогодні мер міста Віталій Кличко перевірив роботу одного з постів моніторингу від КМДА, який демонструє значно кращу якість повітря.

Два пости моніторингу повітря від КМДА працюють в Дарницькому та Дніпровському районах міста – на вулиці Архітектора Вербицького, 26 та на Харківському шосе, 7/1. Зараз вони фіксують рівень забруднення 38 та 18 відповідно.

Фото: asm.kyivcity.gov.ua

Натомість дані сервісу SaveEcoBot сильно різняться. Датчик на вулиці Архітектора Вербицького, 9, фіксує рівень забруднення 110, а на найближчій до Харківського шосе вулиці Регенераторній, 4, рівень забруднення повітря – 63.

Фото: saveecobot.com

Громадські станції ЛУН Місто Air також демонструють інші показники. Наприклад, на вулиці Архітектора Вербицького 26, рівень забруднення повітря – 129, а на Регенераторній, 4, – 124.

Фото misto.lun.ua/air

За словами Анни Денисенко, координаторки системи моніторингу якості повітря ЛУН Місто Air, причин, чому показники відрізняються, може бути багато.

Зокрема, через різні сенсори, різні конструкції станцій, різні частоти замірів і час, за який вираховується показник. Також можуть відрізнятися індекси розрахунку. ЛУН Місто Air використовує AQI – індекс якості повітря США. Натомість сайт міської системи моніторингу – європейський CAQI.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button