Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ritosman

Киянка Маргарита Назаренко сфотографувала ноутбуки ASUS на вітрині магазину техніки MOYO у ТРЦ Dream Town, які використовували для майнінгу криптовалюти.

«Гуляли сьогодні з хлопцем в ТРЦ. Як завжди роздивлялися трохи техніку та обговорювали ігрові ноутбуки. Я торкнулась одного з них і ледь не обпеклась. (Хлопець) згорнув відео на ноуті, і ми побачили, що була відкрита командна панель. Виявилося, що на тестовому ноуті запущено майнінг Ethereum (блокчейн-валюта). І саме тому ноут так сильно гріється. Ноут працював у екстремальних умовах і навряд чи довго служитиме майбутньому власнику після такого. Ми перевірили ще кілька ігрових ноутів, і на цих кількох те саме», – повідомила Назаренко.

Фото: facebook.com/ritosman

Пресслужба MOYO заявила, що фахівці зі служби безпеки та IT-департаменту вже працюють над цією ситуацією, а українське представництво ASUS заявило, що занепокоєне, і пообіцяло, що вивчить факти та докладе зусиль, щоб винні понесли відповідальність.

Також у мережі MOYO повідомили AIN.UA, що зможуть поділитися інформацією, коли буде завершено службове розслідування.

Майнінг – це комп’ютерні обчислення для створення нових блоків у блокчейні для забезпечення функціонування криптовалютних платформ. За ці операції майнер отримує винагороду у криптовалюті. Поширеним є прихований майнинг, коли працівники використовують корпоративні ресурси серверів тощо.

З роками майнінг криптовалют стає все менш ефективним, бо вимагає все більшої потужності мережі, й відповідно більших витрат електроенергії, за меншої винагороди. За деякими підрахунками, майнінг Біткойна поглинає обсяг електроенергії, який може дорівнювати енергобюджету невеликої європейської країни. Відповідно, з’явилися побоювання, що майнінг може становити доволі вагому загрозу для кліматичної стабільності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button