Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Andres Siimon, unsplash.com

США, Австралія та частина країн Європи та Латинської Америки можуть повністю відмовитися від сигарет до 2050 року, повідомляє Bloomberg.

У звіті фінансової конгломерату Citigroup повідомляється про зміну динаміки споживання тютюну за останні десятиліття. Зокрема, за даними аналітиків, кількість підлітків-курців за минулі 20 років впала приблизно на три чверті. Також вперше в історії знизилася активність чоловіків-курців.

Продажі сигарет стабільно скорочуються вже декілька десятків років поспіль. Такої ж позиції дотримується одна з найбільших тютюнових компаній світу – Philip Morris International. Виробник Marlboro и Chesterfield стверджує, що куріння сигарет може піти на спад протягом найближчої декади. Виробник вкладає кошти в альтернативні методи споживання тютюну і генерує чверть доходів за рахунок негорючих тютюнових продуктів. Наразі компанія активно розвиває альтернативні способи куріння, в тому числі систему нагрівання тютюну IQOS, і отримує чверть доходу від продажу негорючих тютюнових продуктів.

Проте в таких країнах, як Китай, Франція і Росія, куріння сигарет, ймовірно, залишиться звичайним явищем і в 2050 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button