Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kadir Celep, unsplash.com

Влада італійського міста Мілан організувала онлайн-конференцію на тему «Робота поруч з будинком», щоб представити і обговорити можливості реалізації так званої «15-хвилинної моделі міста». На зустрічі були присутні представники влади, бізнесу, громадських організацій та профсоюзів, пише The Mayor.

Звіти були присвячені коворкінгу як основному підходу для реалізації концепції. Зокрема, в Італії коворкінг – це в основному міське явище, причому Мілан лідирує за доступністю таких просторів, але більшість з них розташовані на периферії, що дозволяє легко дістатися на велосипеді менш ніж за 15 хвилин. Такі висновки дають можливість реалізувати концепцію поліцентричного міського розвитку, яка зніме тиск з центру міста.

Дослідження показало, що більше половини коворкінгів втратили клієнтів під час пандемії. Проте деякі простори у цей час все-таки збільшили число нових клієнтів, що прибували з околиць міста. Це означає, що фірми та фрілансери, які хотіли відійти від рутинної роботи вдома, намагаються  знайти офісне приміщення поруч.

Щоб зробити коворкінги адаптованішими до сучасних потреб та збільшити популярність, було запропоновано перетворити їх в гібридні центри, що пропонують не тільки офіс, але і майданчики для навчання.

Найактивніше ідею «міста 15 хвилин» просуває очільниця Парижа Анн Ідальго. Згідно з концепцією, культурна, освітня, медична, комерційна та офісна інфраструктура має бути у 15-хвилинній доступності від дому для кожного пішохода або велосипедиста.

Також ми писали, що Міжнародна коаліція C40, до якої входять представники 96 міст, рекомендує створювати «15-хвилинні міста».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button