Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dole777, Unsplash

За рік карантину українська аудиторія соцмереж збільшилася на сім мільйонів і зараз становить 26 мільйонів. Тепер у соцмережах зареєстровано 60% населення країни, в той час коли у січні 2020 року було трохи більше 40%. Про це йдеться у дослідженні GlobalLogic, для якого використали відкриті дані.

Кількість користувачів Instagram зросла на 22%, в той час як користувачів Facebook побільшало на 7%. За останній рік нова соціальна мережа TikTok досягла 16% користувачів з України, її зростання склало 500%. Найпопулярнішою соцмережею залишається YouTube з охопленням 96% користувачів в Україні. В середньому на сайті вони проводять близько 40 хвилин в день.

Кількість українських інтернет-користувачів також зросла на два мільйона, що на 33% більше, ніж за 2019 рік, і на початку 2021 становила майже 30 мільйонів, тобто близько 67% населення країни.

Інтернет-користувачів стає більше не тільки в Україні, але й у світі. З 2019 року їхня кількість збільшилася на 280 мільйонів. Також через пандемію за останній рік люди по всьому світу стали на 57% більше дивитися відео та фільми, на 37% більше слухати музику і на 15% — подкасти.

Раніше аналітики компанії GlobalLogic виявили, що в Україні за рік кількість позицій віддаленої роботи в IT зросла в чотири рази.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button