Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Міністерства цифрової трансформації

Незабаром у застосунку «Дія» фізичні особи-підприємці зможуть задекларувати доходи та сплатити податки – єдиний податок і ЄСВ, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Навесні ми запускаємо послугу сплати податків у застосунку “Дія”. Процес займатиме декілька кліків. Жодних черг, стресу та контактів із держустановою», – заявив він.

Так, «Дія» автоматично підтягуватиме інформацію про рахунок установи та суми обов’язкових зборів до сплати. Для розрахунку єдиного податку підприємцю буде достатньо внести суму доходу. Також діятиме система сповіщень про останні дати подачі декларацій та сплати податків.

Цієї весни Мінцифри планує запустити автоматичну реєстрацію ФОП. Для цього вносяться зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

Також Федоров нагадав, що на порталі «Дія» запущено швидку реєстрацію бізнесу онлайн. ФОП можна зареєструвати з 15 хвилин, а ТОВ – за 20. За словами міністра, зараз понад 50% ФОП реєструється онлайн, тоді як торік ця частка становила 4-6%.

Нагадаємо, засновник monobank нещодавно запустив онлайн-сервіс для малого та середнього бізнесу Finmap.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button