Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23656 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення зі сторінки facebook.com/streetculture.net

На території Виставкового центру створять спортивний урбан-парк, повідомив генеральний директор ВДНГ Євгеній Мушкін.

За його словами, створення спортивного кластеру відбувається відповідно до концепції розвитку ВДНГ. На першому етапі планується розробка детальної концепції та проєктної документації спортивної інфраструктури, яка включатиме спортивні майданчики, бігові доріжки тощо.

Для цього всім охочим пропонують пройти опитування. Відповіді допоможуть краще зрозуміти потреби, які є в тих, хто хоче займатися спортом та активно проводити своє дозвілля на ВДНГ.

Зображення зі сторінки facebook.com/streetculture.net

Концепцію розроблятиме команда за участі урбан-платформи Street Culture, команди Big City Lab, яка займається транформацією міських просторів, литовського урбаніста Тадаса Йонаускіса, який є співавтором концепції розвитку ВДНГ, і за підтримки Міністерства розвитку громад і територій.

«Почали з якісного дослідження: зараз проводимо інтерв’ю і фокус-групи з представниками різних видів спорту в Києві. Нам важливо, щоби вийшли не турніки та доріжки, а живий і наповнений простір», – зазначає CEO Big City Lab Вікторія Тітова.

Харківські Street Culture (ГО «Центр вуличних культур»), Urban Reform (ГО «Міські реформи») і Unique Build запросили до роботи у спортивному кластері ВДНГ через їхній досвід створення схожих проєктів у Харкові. «Концепція київського ВДНГ передбачає сучасні урбаністичні об’єкти. І коли вони побачили, що ми побудували у Харкові, зрозуміли — це те, що вони хочуть бачити у себе. Тому вони одразу нас запросили допомогти їм зробити крутий урбан-парк», — розповів співзасновник Street Culture Єгор Матюхін.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button