Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


В Броварах на вулиці Ярослава Мудрого, 2 відкрили кафе «Сafe 21.3», у якому працюватимуть люди із синдромом Дауна, аутизмом та порушеннями інтелектуального розвитку. Вже 19 молодих людей розпочали своє стажування.

У закладі молоді люди із порушенням інтелектуального розвитку працюватимуть в реальних умовах. Це вже другий етап проєкту «Перспектива 21.3», який направлений на підтримане працевлаштування, соціальну та трудову адаптацію молоді з порушеннями інтелектуального розвитку після випуску зі школи.

Практиканти мають супровід соціального працівника, а також можливість отримати роботу у закладі або в іншому місці. Стажування триватиме стільки, скільки практикантам знадобиться часу на опанування професії.

Першим кроком цього етапу було відкриття три роки тому в Броварах «Голландської пекарні 21.3» з практикою для людей із порушеннями інтелектуального розвитку.

Відвідувачі можуть замовити кави та випічку з Голландської пекарні, а також отримають досвід взаємодії та прийняття людей із синдромом Дауна та порушеннями інтелектуального розвитку.

За словами Дмитра Індила, голови правління благодійної організації «Перспектива 21.3», формат пекарні та кафе, до стажування в яких залучені люди з інвалідністю, може стати прикладом для інших бізнесів та влади. Адже таку модель легко мультиплікувати в рамках держави, створюючи все більше нових спеціальних робочих місць для людей із порушеннями інтелектуального розвитку

Дата відкриття закладу приурочена до всесвітнього Дня людей із синдромом Дауна, який відзначають 21 березня.

За статистикою в Україні щороку народжується в середньому 300 дітей із синдромом Дауна. Загалом в Україні проживає майже дев’ять тисяч осіб з інвалідністю, що обумовлена синдромом Дауна від народження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button