Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Станом на початок 2021 року середній вік легкових автомобілів в Україні складає 22,7 років. Український автопарк виявився найстарішим в Європі, адже середній показник по ЄС для легкових автомобілів вдвічі менше – 10,8 років. Про це йдеться в дослідженні Auto-Consulting.

У 2019 році середній вік британського автопарку склав вісім років, у Франції – дев’ять, в Німеччині – 9,5 років. У Нідерландах і Італії – вік авто в діапазоні 10-11 років. У Люксембурзі найновіший автопарк – 6,4 роки. У Португалії середній вік авто – 12,9, Польщі – 13,9, Чехії – 14,8, Греції – 15,7, Литві – 16,9 років.

Дослідження показало, що український автопарк старіє вже шостий рік поспіль. Мінімальний показник середнього віку легкових автомобілів на початку 2009 року – 17,7 років. А 10 років тому — на початку 2011 року – вік автопарку становив 18,7 років. Це означає, що за десять років український парк легкових автомобілів постарів на чотири роки. У цей же період європейський автопарк постарів на рік-півтора.

Середній вік машин прямо впливає не тільки на екологію, а й на безпеку руху: у нових моделей більш продумані з точки зору пасивної безпеки кузови і досконаліші електронні асистенти, більше подушок безпеки.

За оцінками фахівців, український автопарк і далі продовжить старіти, тому що левова частка імпорту – це старі автомобілі віком 5-15 років, а частка нових автомобілів в структурі імпорту за 2020 рік склав всього 20,5%.

Нагадаємо, на початок 2021 року рівень автомобілізації в Києві вперше перевищив позначку 400 автомобілів на тисячу мешканців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button