У Канаді випустили книгу рецептів страв із харчових відходів
У виданні 50 рецептів – песто з зів'ялої зелені, бешамель із засохлих шматочків сиру, та навіть страви зі шкірок банану.
У виданні 50 рецептів – песто з зів'ялої зелені, бешамель із засохлих шматочків сиру, та навіть страви зі шкірок банану.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26302 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото з IKEA ScrapsBook
Канадський підрозділ IKEA випустив книгу рецептів страв із харчових відходів. Її мета – знизити кількість їжі, що викидається. Так, у Канаді викидають приблизно 2,2 мільйона тонн їжі. При цьому, згідно з дослідженнями, майже дві третини харчових відходів, що утворюються на кухні, можна спожити.
У книзі – 50 рецептів, розроблених десятьма шеф-кухарями. Ті пропонують не викидати зів’ялу зелень і засохлі шматочки сиру, а зробити з них песто та бешамель. Фрукти, що втратили вигляд, можна додати у смузі; овочеве лушпиння, як і курячі кістки, підходить для бульйонів; а зі шкірки банану вийдуть веганський бекон або чатні.
Креветки, засмажені між банановими шкірками. Фото з IKEA ScrapsBook
Кухарі дають поради, як використати неїстівні відходи:
У книзі є інструкція, як власноруч спорудити компостер на своєму подвір’ї. Також автори радять не викидати ті залишки овочів, які можна виростити заново, зокрема: капусту, верхівку моркви, стебло селери, фенхель, цибулю, зубки часника, лемонграс і салат. Все це можна занурити у воду або висадити у горщик на підвіконні.
Крім того, є й багато інших господарських порад: наприклад, невикористані шматки продуктів можна зберігати, загорнувши у папір для випікання. На ринку є також пропозиції багаторазових обгорток. Їжу в холодильнику радять зберігати у прозорих контейнерах – так ви відразу бачите, що у вас є в запасі, і що варто використати якнайшвидше. Щоб продукти зберігалися якнайдовше, вони потребують вологості та вентиляції. Фрукти й овочі можна підвісити в сітці на підвіконні, а морква довго буде пружною і свіжою в контейнері з трохи вологим піском.
The Scraps Book доступна для безкоштовного скачування у форматі PDF, а також на Apple Books та Google Play.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті