Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: DO Architects

В історичному центрі Вільнюса реконструюють закинуту лікарню Святого Якова та її околиці. На ремонт виділили 45 мільйонів євро, пише LRT.

За словами головного архітектора міста Міндаугаса Пакальніса, «проєкт збереже повагу до історичних об’єктів та дозволить інтегрувати сучасний простір у центр міста».

На оновленій території розмістяться церква Святих Апостолів Філіпа і Якова, Домініканський монастир, навчальний заклад, сквер, де проходитимуть культурні заходи, а також чотиризірковий готель Clarion, на першому поверсі якого будуть розміщені магазини.

Також там з’явиться велодоріжка з двостороннім рухом, яка з’єднає вулицю з велоінфраструктурою міста.

Перший проєкт реконструкції представили в березні 2018 року. Але реалізацію призупинили через критику містян та організацій. У 2019 DO Architects виграла новий тендер на забудову цього району, взявши до уваги зауваження.

Фото: як лікарня виглядає зараз (delfi.lt)

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button