Вчені створили їстівну плівку для упаковки харчових продуктів
Плівка для продуктів розкладається на 90% всього за добу.
Плівка для продуктів розкладається на 90% всього за добу.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 122 днів. За цей час ми опублікували 24984 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Міжнародна група вчених створила харчову плівку для упаковки фруктів, овочів, м’яса, риби і морепродуктів. Вона зберігає свіжість продуктів, безпечна для людини і природи, а також розкладається майже повністю всього за добу, йдеться в журналі Journal of Food Engineering.
В основі матеріалу полімер з морських водоростей, альгінат натрію, який давно використовується в харчовій промисловості і медицині. Іншим компонентом стала ферулова кислота, яка робить плівку більш жорсткою, а за рахунок своїх антиоксидантних властивостей довше зберігає продукти свіжими.
Розробники планують посилити властивості плівки і додати до її компонентів натуральні противірусні засоби – часник, куркуму або імбир. Новий екоматеріал безпечний для людини і навколишнього середовища і розкладається на 90% всього за добу.
За словами авторів, спеціального обладнання для виробництва плівки не потрібно. У промислових масштабах її можуть створювати виробники харчових продуктів і плівок.
Нагадаємо, раніше вчені з університету Тулузи модифікували фермент, здатний за рекордно короткий час розкладати пластик на 90%.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті