Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


КП ШЕУ Соломянського району оголосив тендер на закупівлю майже 500 літрів згущеного молока, повідомив депутат Київради Роман Грищук.

На платформі «Прозорро» комунальне підприємство оголосило тендер на закупівлю згущеного молока на майже 50 тисяч гривень. Комунальники у відповідь нагадали, що безкоштовна видача молока або інших рівноцінних продуктів робітникам зі шкідливими умовами праці передбачена розпорядженням уряду. В автодорі району надають спецхарчування асфальтобетонникам, дорожним робітникам гідрослужби, робітникам які залучаються до фарбування транспортного огородження, електрозварювальникам, водіям смітєвозів, водіям, які перевозять асфальтобетон та машиністам котків.

Всього на підприємстві таких працівників понад 50 чоловік. За одну зміну тривалістю від восьми до 12 годин працівник який дихає асфальтобетоном чи сміттям отримує 0,5 банки згущеного молока, за місяць відповідно 14-15 банок. Комунальники прокоментували, що закупленого на 50 тисяч гривень згущеного молока вистачить лише на два місяці.

Грищук повідомив, що разом з депутаткою Анною Пуртовою подали депутатське звернення щодо надання роз’яснення з ряду питань. Зокрема, чи впливає споживання згущеного молока на ефективність роботи підприємства та чи враховано побажання працівників, які не вживають продуктів з високим вмістом цукру та лактози. У підприємстві відповіли, що згущеному молоку надали перевагу працівники. Також, за їхніми словами, у цього продукту найбільш прийнятні умови та термін зберігання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button