Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

29 березня у групі у Facebook Національного університету «Києво-Могилянська Академія» з’явилось повідомлення про новий рекламний банер на Староакадемічному (Мазепиному) корпусі Академії, який зараз реставрують. Відповідно, фасад будівлі закритий риштуванням, а вже на тимчасових конструкціях натягнутий рекламний банер.

«Хмарочос» звернувся за коментарем до Управління з питань реклами КМДА та отримав відповідь, що ця рекламна конструкція дійсно має дозвіл. Про це можна дізнатись на мапі КП «Київреклама». Зверніть також увагу на те, що дозвіл виданий до 2026 року (дозвіл на 5 років видається за замовчанням, якщо заявник не вказує менший термін).

Проте фасади Контрактової площі знаходяться у нульовій форматній зоні, згідно з Порядком розміщення реклами в м. Києві, тому площа рекламного повідомлення має становити не більше 20% від загальної площі риштування фасаду. Більше того, власник рекламної конструкції під час подачі документів на дозвіл надав проєкт конструкції із зовсім іншою площею рекламного зображення.

В Управлінні реклами також додали, що інспектори вже зафіксували невідповідність виданому дозволу, тому «завтра (тобто 30 березня 2021 року) буде надіслано вимогу усунути цю невідповідність конструктивному рішенню».

Пізніше начальниця Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук додала, що «власник реклами помилився, банер мають демонтувати і розмістити новий згідно з Порядком розміщення реклами в м. Києві».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button