Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: GegenWind Photo, unsplash.com

Кияни пропонують влаштувати велопішохідну доріжку по маршруту Жулянський шляхопровід – аеропорт «Київ». Відповідний проєкт №297 зареєстрували в конкурсі «Громадський бюджет».

За словами ініціатора Андрія Орленка, даний проєкт є необхідним продовженням велосипедного маршруту Солом’янка-Центр, який знаходиться на етапі реалізації, дозволить з’єднати Київську область зі столицею велоінфраструктурою. На втілення проєкту потрібно 1 025 280 гривень.

Протяжніть велопішохідної доріжки – три кілометри, з яких 2,55 кілометри проходить на вже існуючих широких тротуарах, 450 м потребують влаштування нового асфальтобетонного покриття, на ділянці один кілометр необхідний ямковий ремонт тротуару.

Результатом реалізації проєкту, зазначає його автор, є зменшення рівня заторів та збільшення кількості користувачів альтернативних видів транспорту.

Нагадаємо, у грудні минулого року під час голосування за бюджет Києва-2021 Київрада вирішила спрямувати 23,1 мільйона гривень на магістральний веломаршрут Солом’янка-Центр. За попередніми розрахунками, цих коштів мало би вистачити на половину маршруту. Велоспільнота підготувала низку поправок до проєкту бюджету-2021, але жодна правка не була підтримана.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button