Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Центр організації дорожнього руху

На бульварі Лесі Українки, 3 встановили новий консольний світлофор зі світлодіодними модулями, повідомляє Центр організації дорожнього руху. Консоль обладнана LED-підсвіткою, яка світиться червоним, жовтим або зеленим кольором відповідно до сигналу світлофора.

Запевняють, що світлодіодні консолі мають нечутливий до сонячного світла сигнал, тож водії добре бачать їх здалека, у будь-яку пору доби і за будь-якої погоди. Крім того, такі конструкції споживають мало енергії.

Це перший із шести світлофорів, які планують оновити. Незабаром консолі встановлять ще на п’яти перехрестях бульвару Лесі Українки.

Фото: Центр організації дорожнього руху

Дописи на фейсбук-сторінках ЦОДРу та Департаменту транспорту зібрали чимало критичних коментарів. Зокрема, дизайнер Олександр Колодько з «Агентів змін», який спеціалізується на міській навігації, вважає, що таке рішення тільки збільшує візуальний шум. Також він звертає увагу на надлишковість жовтих рамок навколо дорожніх знаків.

Очільник Сектору розвитку веломережі Дептрансу Станіслав Клименко зауважує, що в європейських містах немає таких опор, натомість є, наприклад, в Мумбаї. Такі ж консолі вже декілька років встановлюють у Москві.

Скріншот: Станіслав Клименко

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button