Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Proloog     

У нідерландському місті Гронінген планують збудувати новий квартал, який автори проєкту описують як «урбаністичний ліс», повідомляє ArchDaily.

Проєкт HOLT, розроблений архітектурним бюро Powerhouse Company, переміг у місцевому конкурсі.

Майбутня забудова муситиме відповідати високим вимогам міста до екологічності. Гронінген відомий як «найздоровіше місто Нідерландів». Воно славиться чистим повітрям, чому сприяє географічне положення та транспортна політика.

Так, центр повіністю закрито для автомобілів, всі автобуси – електричні, а більшість подорожей мешканці здійснюють або пішки, або велосипедом. Понад 60% щоденних поїздок тут здійснюються саме на велосипеді. Крім того, Гронінген щільно оточений лісами і луками, не рахуючи штучних міських парків.

Новий квартал передбачає будівництво 11 житлових будинків, одного хмарочоса та парка.

Під час будівництва команда архітекторів планує використовувати вживані матеріали, активно застосовувати розбірні конструкції та надавати перевагу багатошаровим дерев’яним панелям (cross-laminated timber), трохи докладніше про цей матеріал та дерев’яну архітектуру – в новині «Хмарочоса»).

Для фасадів також використовуватимуть цегляну кладку як омаж історичній забудові Гронінгена.

На даху хмарочоса облаштують озеленений простір із баром.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button