Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Промислово-будівельна група «Ковальська» взяла участь у першій масштабній модернізації української антарктичної станції «Академік Вернадський», повідомили в пресслужбі компанії. Зокрема, з бетону від «Ковальської» здійснили формування фундаментної плити для нового обладнання на станції.

«Ковальська» приєдналася до проєкту у 2020 році на некомерційних засадах. Фахівці Інноваційно-технологічного центру групи розробили та успішно випробували спеціальну рецептуру високоміцного антарктичного бетону.

«Бетон мав швидко набирати міцність в умовах понижених температур. Також цей бетон мав витримувати жорсткі місцеві кліматичні умови в подальшому, а отже мати високу морозостійкість та щільну структуру цементного каменю. Ми вирішили не ризикувати і використовувати свої, перевірені роками, надійні та якісні сировинні матеріали, тому доставляли їх з України», – розповіла Вікторія Співак, директорка Інноваційно-технологічного центру та керівниця відділу експертного контролю якості компанії.


У листопаді 2020 року 40-тонний вантаж зі складовими для бетонної суміші вирушив на острів Галіндез в районі Антарктичного півострова. А в січні 2021 року на станцію попрямувала 26-та сезонна експедиція, в складі якої був й співробітник Інноваційно-технологічного центру «Ковальської» Максим Ілюк, що супроводжував роботи. За його словами, майбутня модернізація станції залежить від того, наскільки надійно бетон зможе протистояти погодним факторам.

Робітники компанії в екстремальних умовах вручну замішали та заформували близько 20 кубічних метрів спеціальної̈ бетонної̈ суміші. Саме на цей фундамент згодом встановили нове обладнання, зокрема, новий̆ кран-маніпулятор.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button