Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Від сьогодні, першого квітня, на семи вулицях Києва таки буде дозволено підвищення швидкості руху до 80 км/год. Про це повідомив перший заступник голови Микола Поворозник.

«Враховуючи суспільний резонанс, який викликало обмеження швидкісного режиму на низці столичних вулиць, місто спільно з поліцією вирішило дозволити рух окремими дорогами, визначеними рішенням Київської міської ради, зі швидкістю до 80 км/год», – зазначає посадовець, якого відсторонювали за звинуваченнями у хабарництві.

Напередодні директор КП «Центр організації дорожнього руху Віктор Черній заявив, що столиця не впроваджуватиме з першого квітня підвищення швидкості руху до 80 км/год. Він зауважив, що 17 вулиць, про які йдеться у рішенні Київради 2018 року, не відповідають повністю необхідним критеріям для такого швидкісного режиму.

Новини на сайті КМДА

Цей список скоротили до семи вулиць завдяки тиску громадськості. Поки що швидкісний режим 80 км/год діятиме на проспекті Шухевича, вулиці Набережно-Рибальській, Наддніпрянському шосе, Набережному шосе, Столичному шосе, вулиці Саперно-Слобідській та проспект Миколи Бажана.

Першого квітня велоспільнота планувала провести протест проти підвищення швидкості, але скасувала захід після попередньої заяви КМДА.

Водночас Поворозник пообіцяв дослідити, чи можна підвищувати рух на цих ділянках – мовляв, «містобудівна ситуація суттєво змінилася з моменту прийняття рішення Київрадою у жовтні 2018 року».

Нагадаємо, у місті діє обмеження швидкості 50 км/год, та у жовтні 2018 року Київрада проголосувала за сезонне підвищення швидкості на окремих вулицях. З листопада до квітня діє загальне обмеження, а з квітня до листопада водіям дозволено пришвидшуватися до 80 км/год. Торік Департамент транспортної інфраструктури КМДА звертався до Київради з проханням скасувати винятки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button