Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно біля виходу з метро «Золоті ворота» містяни помітили конструктивні елементи нової споруди.

Три місяці тому саме на цьому місці (на вул. Володимирській, 42)  демонтували критий літній майданчик ресторану «Хурма».  Тоді знесенню незаконної споруди чинили спротив кількадесят молодих людей спортивного вигляду. На рішення про демонтаж майданчика комунальникам знадобилося чотири роки.

Прибудова розташовувалася в охоронній зоні інженерних мереж, на відстані 1,6 метра від газопроводу низького тиску, що могло призвести до аварії.

Ресторан «Хурма»

У Департаменті міського благоустрою пояснили, що п’ятого квітня інспектор благоустрою вже вніс припис про нову тимчасову споруду. Власника просять надати дозвільну документацію на будівництво або в разі її відсутності  демонтувати конструкцію своїми силами. На виконання цих вимог за законом підприємець має три дні. В іншому разі комунальники обіцяють самостійно знести незаконну споруду.

Демонтаж літнього майданчика ресторану «Хурма»

«Щоб ініціювати демонтаж нам потрібно доручення від Департаменту міського благоустрою. Має зібратися внутрішня комісія, прийняти рішення, підписати документи, оприлюднити їх на сайті, і тільки тоді ми можемо розпочинати роботи. Але це крайній варіант. Перш за все, підприємець має виконати вимоги закону», – пояснила «Хмарочосу» Анжела Брежнева з Депратаменту міського благоустрою.

За словами чиновниці,  в разі відсутності дій із боку власника конструкції вся процедура прийняття рішення і демонтажу займе від одного дня до тижня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button