Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення зі сторінки проєкту

Команда Urban crew зарєструвала на Громадському бюджеті проєкт 371, який передбачає створення кілометру захищених велосмуг у центрі Києва.

Автори пропонують встановити уздовж велосмуг у центрі міста низькі делінеатори, які відокремлюватимуть велорух від автомобілів.

Це має вирішити проблему зупинки та паркування автівок на велосмугах, а також недотримання автомобілістами безпечної дистанції до велосипедистів.

Крім того, автори запевняють, що правильно встановленні делініатори на велосмугах зроблять перехрестя безпечнішими, зменшивши можливий радіус повороту автомобілів. Також візуальне звуження проїзної частини спонукатиме водіїв їхати повільніше.

Наголошують, що від низьких делінеаторів виграють і самі автомобілісти, бо покращиться оглядовість і рух стане впорядкованішим.

Зараз жодна велосипедна смуга в Києві не є фізично відокремленою від автомобільних смуг.

Автори проєкту оцінили вартість його реалізації у 480 тисяч гривень.

Зараз триває процес подання проєктів на Громадський бюджет міста 2022, який триватиме ще 17 днів. Кияни зможуть проголосувати за обрані проєкти, які пройдуть розгляд комісії, до 15 вересня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button