Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kmr.gov

Рух «Чесно» проаналізував перших 100 днів роботи Київради та з’ясував, які фракції найчастіше підтримують проєкти рішень. Виявилося, що УДАР і «Європейська солідарність» голосують на сесіях Київради майже однаково.

Зокрема, для того, щоб рада прийняла рішення, потрібен щонайменше 61 голос. УДАР і ЄС сукупно мають 62 голоси.

«Європейська солідарність» утрималася від прийняття бюджету, формування постійних комісій Київради та деяких важливих кадрових призначень, але за більшість поточних питань порядку денного майже в унісон голосує з фракцією УДАРу.

За словами голови фракції ЄС у Київраді Володимира Прокопіва, не може бути опозиційність до ради, а лише може бути опозиційність до того чи іншого рішення.

В середньому ЄС підтримує близько 70% питань, УДАР – 72%. Найбільше голосів за віддає секретар Київради Володимир Бондаренко, що підтримує понад 86%.

Лідерами підтримки питань порядку денного є не УДАР, а представники фракції ЄС. Зокрема, 13 із 32 депутатів «Європейської солідарності» найчастіше голосують за ті чи інші рішення.

Найменша підтримка питань порядку денного від фракції ОПЗЖ. Загальний показник її опозиційності не найвищий, але фракція частіше за всіх не бере участі у голосуванні, хоча депутати присутні у залі та їхні картки для голосування знаходяться у слотах.

Сергій Мамоян з ОПЗЖ ігнорував майже 47% питань, винесених на розгляд. Тобто, по суті, не має позиції «за», «проти» чи «утримався». Є і депутати, які реєструються на сесії, але їхні картки не брали участі у понад 50% голосувань. Це депутати «Єдності»: ексмер Києва Олександр Омельченко та Костянтин Бровченко. Також у понад 50% голосувань не брала участі депутатка від УДАРу Ганна Старостенко.

Найопозиційнішою є фракція «Голосу» – вона не підтримала 15% рішень. Найбільш опозиційно голосують депутати від цієї партії Аліна Михайлова та Олександр Лінчевський.

Найменш опозиційною є фракція «Батьківщини». Депутати Олександр Бродський та Ганна Свириденко не натискали «проти» або «утримався» жодного разу за весь період, що аналізується. Депутат від УДАРу Дмитро Банас також жодного разу не натис жовту або червону кнопку.

Показники найбільшої опозиційності для усіх фракцій різні, але лідери опозиції тримаються приблизно однакових показників. Лише ОПЗЖ має досить значний розрив у 8%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button