Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Розмальовані ворота «Київблагоустрою» на Дегтярівській. Фото: Тимур Ткаченко

Невідомі облили бензином ворота будинку, де живе з родиною керівник КП «Київблагоустрій» Микола Бойко, а також закидали зеленкою й фарбою будівлю комунального підприємства на вулиці Дегтярівській.

Бойко повідомив, що вранці 8 квітня побачив біля входу чотири пляшки із «коктейлями Молотова». Ворота були облиті бензином, в одній із пляшок виявили записку з погрозами.

Пляшки біля власного будинку директора «Київблагоустрою». Фото: Микола Бойко

Поліція підтверджує, що знайшла біля оселі Бойка три пляшки з ймовірно легкозаймистою сумішшю, схожих на «коктейлі Молотова», а також четверту, в якій була записка з погрозами відносно діяльності директора. За фактом погрози знищення майна (ч. 1 ст. 195) дізнавачі розпочали кримінальне провадження. Зазначається, що зараз зусилля спрямовані на встановлення та затримання причетних осіб.

Наступного ранку, 9 квітня, невідомі закидали зеленкою територію КП «Київблагоустрій», розташовану на вулиці Дегтярівській, а також розписали стіни паркану словами «злодії» та «грабіжники».

«Розписані стіни та огорожа комунального закладу, розкидані по території лампочки із зеленкою, пошкоджені авто», – повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Лампочки з зеленкою на території КП «Київблагоустрій» на Дегтярівській. Фото: Тимур Ткаченко

Бойко пов’язує ці напади з діяльністю «Київблагоустрою», зокрема з демонтажем незаконних МАФів.

«На локаціях, де ми проводимо демонтажі, неодноразово погрожували фізичною розправою мені, як керівнику підприємства, співробітникам КП “Київблагоустрій” та нашим сім’ям. Останній такий випадок був при демонтажі тимчасових споруд на Троєщині. Тоді блокували машини, пошкодили спецтехніку підприємства, переслідували співробітників», – зауважив він.

Сліди зеленки на території КП «Київблагоустрій» на Дегтярівській. Фото: Тимур Ткаченко

Наприкінці березня КиевВласть повідомляла, що під час демонтажу МАФів на проспекті Маяковського на Троєщині власник магазину «Сирочок» погрожував підпалити себе, а також повісив плакат, в якому звинувачував комунальників у геноциді та порівнював із НКВС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button