Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Stephane Mahe

У французькому регіоні Луара почали зрізати 200-літні дуби. Їх будуть використовувати для реконструкції шпиля собору Нотр-Даму, знищеного внаслідок пожежі у квітні 2019 року, пише CNN.

Дерева зрізають в колишньому королівському лісі Берсе. Одним із перших зрізали дуб, який посадили ще за часів Французької революції – йому майже 230 років. За даними Artnet, вже вирубали 85 150-літніх дубів. Дерева з лісу Віллефермой в минулому використовувались для зведення соборів, багато дубів були посаджені з наміром використовувати їх для будівництва.

Для відновлення дерев’яних решіток даху і заміни основи шпиля собору хочуть зрізати тисячу дубів. Упродовж зими дерева шукали за допомогою дронів. Вони мусили бути прямими, мати діаметр 50−90 сантиметрів і висоту до 14 метрів. Щоб зберегти цінні властивості деревини, дуби треба рубати не пізніше кінця березня, поки дерева мають менше соків, а потім сушити протягом 18 місяців.

Роботи з відновлення шпиля планують розпочати лише на початку 2022 року. Зараз оцінюють шкоду від пожежі, стабілізують конструкцію та прибирають розплавлене вогнем риштування.

Наразі більш ніж 42 тисяч французів підписали петицію з закликом до уряду не вирубувати дерева, назвавши це екоцидом.

Пожежа в соборі Нотр-Дам в Парижі спалахнула 15 квітня 2019 року, унаслідок якої впали шпиль і дах одного з головних символів Франції, який почали зводити ще в XII столітті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button