Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Данське місто Копенгаген і шведське Мальме планують будівництво лінії метро, яка з’єднає обидва міста через протоку Ересунн. Через неї вже проходить міст, який використовується для автомобільного та залізничного сполучень, повідомляє The Mayor.

За останні роки між двома країнами частішають пасажирські й вантажні перевезення, що вимагає розширення екологічної транспортної інфраструктури.

Розробники проєкту стверджують, що будівництво метро скоротить час у дорозі між двома містами з 40 до 23 хвилин і дозволить збільшити пасажиропотік. За планом, потяги метро можуть відправлятися кожні 90 секунд і дозволити 2,3 мільйонам людей дістатися до будь-якої точки в іншому місті протягом години. Це, своєю чергою, сприятиме «безперервному та інтегрованому ринку праці».

Наразі фахівці закінчують техніко-економічне обґрунтування будівництво метро, яке проводилося з жовтня 2017 року по березень 2021-го.

Протока Ересунн, яка відокремлює датський острів Зеландія від півдня Швеції, має ширину чотири кілометри.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button