Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

У Варшаві порахували, скільки грошей можуть заробити дерева, покращуючи якість повітря і здоров’я містян. За підрахунками дослідників, це приблизно 170 мільйонів злотих на рік (44 мільйонів доларів), пише The Mayor.

Муніципалітет Варшави разом з групою вчених з Варшавського університету природничих наук провели детальний аналіз обраних екосистемних «послуг», що надаються деревами в одному з районів міста. Оцінка була заснована на вимірах біофізичних показників з використанням спеціалізованого програмного забезпечення.

Так, «послуги», які надаються деревами, залежать від видів і віку рослин. Можна дізнатись, наприклад, про те, скільки кисню дерева виробляють на рік, скільки вуглекислого газу з атмосфери поглинають і наскільки добре очищають повітря від різних забруднюючих речовин.

В ході пілотного дослідження було обстежено 1300 дерев. З’ясувалося, що вони сприяють видаленню з повітря близько 440 кілограмів шкідливих речовин за рік. Крім того, вони виробляють понад 50 тонн кисню, а також поглинають і зберігають 20 тонн вуглекислого газу. Крім того, найважливіший результат роботи дерев – очищення повітря – склав близько 25,5 тисяч польських злотих (6,6 тисячі доларів). Приблизна оцінка «послуг» всіх дерев у районі склала 170 мільйонів злотих на рік.

Експерти також звернули увагу на переваги зелені для фізичного і психічного здоров’я, стверджуючи, що існує прямий зв’язок між збільшенням кількості насаджень і поліпшенням самопочуття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button