Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Київська міська адміністрація оновила мапу підземних укриттів. До фонду захисних споруд цивільного захисту, який підпорядковано КМДА, входять метро, підвали будинків, підземні паркінги та інші споруди, які можуть слугувати тимчасовим укриттям.

Масово перевіряли та приводили до ладу бомбосховища у Києві у 2015 році. Тоді повідомляли, що в місті налічується 526 захисних споруд, з яких 299 – у комунальній власності.

Водночас журналісти, які тоді перевіряли укриття, виявили, що чимало з них зачинені, інші не пристосовані для укриття, ще декотрі здали в оренду і там працюють салони краси.

Киянин Дмитро згадує, як розчищав укриття у 2015 році. Йому наказали прибирати підвал інституту, в якому він учився на аспірантурі.

«Мені видали лопату та відвели у підвал. Можливо, воно колись і могло використовуватися як бомбосховище, але тоді вся підлога була в уламках цегли, кімнати захаращено старими бібліотечними шафами, винесеними з приміщень інституту, а вентиляція настільки забита, що дихати було практично нічим. Ми поприбирали цеглу і навіть щось винесли з дерева, але коли журналісти відзняли кадри і поїхали, нам подякували і відправили додому. Вентиляція так і лишилася забитою, пожежонебезпечні шафи ніхто виносити не збирався», – розповідає Дмитро.

З початку квітня 2021 року спостерігачі фіксують нарощування війск РФ біля кордонів з Україною, зокрема у Криму та на межі підконтрольних територій. Розслідувачі з дослідницької групи Conflict Intelligence Team зауважили в інтерв’ю Громадському, що стратегічні навчання «Запад-2021» Росія планує не раніше вересня, тож таке далеке перекидання війське за межами навчань викликає занепокоєння.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button