Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Візуалізація проєкту

15 квітня у парку «Позняки», що поряд із однойменною станцією метро, почали будувати Алею нот Кузьми Скрябіна, повідомляє Дарниця Live.

У 2015 році чиновнки КМДА та зірки українського шоубізнесу висадили тут кількадесят дерев. Цю частину парку назвали Перша всеукраїнська алея патріотів пам’яті Кузьми Скрябіна.

Тепер група киян хоче встановити тут пам’ятник музиканту, засновнику гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку, який загинув в аварії у 2015 році. Пам’ятником це, однак, називати не хочуть – радше інсталяцією.

«Це буде світломузична інсталяція, яка вночі світитиметься. Кожна нота буде з іменем або партнера, або якоїсь зірки. І коли ви проходите, спрацьовує датчик руху, вмикається музика нашого легендарного поета, патріота Андрія Кузьменка… Пішли перші ковші з землею! Завтра-післязавтра ми забетонуємо і вкладемо гранітний камінь, ноти, і будемо виготовляти саму арт-інсталяцію… Все будується за народні гроші», – розповідає автор ідеї Станіслав Липовський.

Алею виконають у формі гітарного грифу, навколо встановлять фігури нот, а в центрі – камінь із профілем музиканта. Відкрити алею планують наприкінці травня – у червні.

Візуалізація проєкту

У 2018 році Київрада назвала сквер на вулиці Василя Порика на Виноградарі на честь Кузьми Скрябіна. У 2019 році у селі Святопетрівське під Києвом встановили пам’ятник Скрябіну.

Пам’ятник у селі Святопетрівське. Фото: Artemka / Вікіпедія

Читайте також: Громада Подолу розкритикувала концепцію артскверу Сліпака. Що її обурило?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button