Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У сквері Київських інтелігентів на розі вулиць Олеся Гончара та Велика Житомирська відновили старий дитячий майданчик. Проєкт втілило ТОВ «ТИ».

Раніше на цьому місці існував дитячий майданчик, але на ньому були зруйновані дерев’яні елементи, а ігрове обладнання знаходилось в аварійному стані. Команда архітекторів демонтувала старі елементи, розібрала та перевезла до себе на виробництво. Там їх відсортували на металеві, пошкоджені корозією, та дерев’яні. Ті елементи, які підлягали реставрації, відновили, очистивши за спеціальною технологією, та пофарбували.

Щоб реанімувати майданчик, компанія закупила європейську фурнітуру, виробила конструкції з термодеревини та спроєктувала нову конфігурацію. Наприклад, у гойдалці залишили лише старий каркас, до якого прикріпили нові сидіння.

Для своїх виробів компанія використовує термодеревину, яка проходить два тижні термообробки за температури 200 градусів. Після обробки матеріал стає стійким до перепадів погоди та відповідає вимогам екологічності й створення стійкого ландшафту.

Проєкт реалізували частково за гроші міста, але переважно компанія використовувала власні кошти. Засновник майстерні вуличних меблів «ТИ» Роман Литвин наголошує, що таким чином вони, як соціально-відповідальне підприємство, беруть участь у розвитку міста.

«Ми намагаємось закликати інші бізнеси брати участь у подібних проєктах, зокрема у цьому. В сквері можна ще багато чого створювати та модернізувати», – зазначає Роман Литвин.

Учасники проєкту закликають соціально-відповідальний бізнес брати участь у реконструкції.

Цей проєкт переміг на Громадському бюджеті. Його ініціаторами стала команда Всеукраїнської організації ЗМІНИ, яка минулого року реалізувала сквер на Рейтарській. Всього на реалізацію виділено 1,64 мільйона гривень, з них на дитячий майданчик – 40 тисяч гривень.

Раніше «Хмарочос» розповідав, як виглядатиме сквер Київських інтелігентів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button