Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Laurenz Heymann / Unsplash

14 квітня Укрпатент видав Apple патент на дві торгові марки – Эппл і Яблоко, обидві назви російською мовою. Заявки на них компанія подавала ще 2017 року.

До цього компанія патентувала в Україні airpods/ейрподс, ipad/айпед, iphone/айфон, homepod/хоумпод, memoji, face id, arkit, apple music, up next, animoji, magsafe, think different, Flypods, deep fusion, mail drop, різні варіанти логотипу тощо. Власне торгову марку Apple було запатентовано у 2019 році.

Компанія не обов’язково використовуватиме всі ці торгові марки. Слід розуміти, що за весь час Apple зареєструвала лише в США 26,5 тисячі різноманітних патентів.

Водночас низка кроків може свідчити про те, що Apple планує відкрити українське представництво. Так, навесні 2020 року компанія зареєструвала в Україні юридичну особу, а також розмістила декілька вакансій. А цьогоріч Apple запустила запустила на основному сайті український розділ apple.com/ua.

Посилена увага до дій Apple в Україні пояснюється тим, що це один із найбільш очікуваних брендів, яких бракує на українському ринку. Ціни в посередників є відчутно вищими, ніж на офіційному сайті Apple. Для порівняння, в українських магазинах iPhone 12 на 64 Гб коштує приблизно 1000 доларів, а у виробника – 800 доларів.

Торік українські архітектори навіть розробили концепцію київського Apple Store в Києві — уявний магазин розмістили на Хрещатику.

Фото: facebook.com/i.parubsky

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button