Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Забудова Дубая, ОАЕ. Колаж зі знімків Google Timelapse

Google здійснила найбільше оновлення Google Earth за останні чотири роки, запустивши карту Timelapse – пришвидшеної зйомки, щоб користувачі могли бачити, як змінюється Земля з плином часу. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

Timelapse охоплює 24 мільйони супутникових знімків планети за 37 років – з 1984 року до сьогодні. 4D-картою можна користуватися так само, як і 3D-картою Google Earth, тільки програма відображає знімки у часовій переспективі. Наприклад, можна проглянути, якими темпами забудовувався Київ за останні майже чотири десятиліття.

Скріншот Google Timelapse: Київ. Праворуч внизу – віртуальні тури

Timelapse також пропонує п’ять віртуальних турів планетою, які відповідають п’ятьом темам: розростанню міст, лісам, потеплінню, джерелам енергії та крихкій красі нашої планети.

У презентаційних відео, викладених на YouTube-каналі Google Earth, є приклади як з окремих місць планети, таких як Аральське море або місто Алжир, так і тематичні підбірки, які демонструють зміни клімату та вплив людини на планету.

Читайте також про катастрофу з Аральським морем: Урбаністичне кіно на Docudays UA: «Жаланаш — пустий берег»

Урбанізація. За три з половиною десятиліття населення міст зросло на 2,3 мільярда.

Ліси. Наразі майже половина лісів зникла через людське втручання.

Світовий океан. Клімат Арктики змінюється вдвічі швидше, ніж решта планети.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button