Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

18 квітня громада Голосіївського району на проспекті Академіка Глушкова висадила 40 дерев. Зелені насадження, які раніше росли на цій ділянці, Київзеленбуд зрубав кілька днів до того – 13 і 14 квітня.

Зрізання дерев викликало обурення у місцевих мешканців. Кияни поцікавилися документами на вирубку. За їхніми словами, в акті йшлося лише про вирубку кленів, тоді як зрізали не тільки їх.

Громада схвильована також чутками про можливе розширення проїзду під вікнами будинку Глушкова, 12. Саме для цього могли розпочати знищення дерев. На думку містян, розширення доріг у населених пунктах недопустиме, адже збільшується автомобільний попит (все більше машин, усе менше місця для зелених зон і для прогулянок людей), погіршує якість повітря і підвищує ризик аварій.

Читайте також: Розширення доріг не зменшує затори: спростовуємо 12 міфів про автомобілізм

Громада збирає підписи під зверненням до мера Києва Віталія Кличка, Державної екологічної інспекції та нацполіції з вимогою зупинити вирубку дерев навколо будинків. Містяни також просять надати висновок про оцінку впливу на довкілля до проєктної документації внаслідок вирубки дерев або проєкт з розширення проїзду за цієї адресою (без цих документів реконструкція доріг неможлива).

Проспект після вирубки дерев

На думку громади, відрізок від Кільцевої дороги до житлового будинку за адресою вул. Глушкова 12 і так свого часу збудували занадто близько до багатоквартирного будинку. Наразі відстань між будинком і дорогою становить близько 20 метрів.

Громада вимагає висадити нові дерева відповідного віку замість зрубаних і перевірити законність дій комунальних служб. Звернення підтримало більше 200 людей.

Тим часом навпроти будинків на Глушкова 14, 12 і Теремківській, 1 з’явилися нові дуби, берези, бузина і сосни.

«Здаватись не плануємо. Нам тут жити», – заявляють місцеві мешканці.

Усі фото надані учаниками акції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button