Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дмитро Перов

На Голосіївському проспекті, 8, руйнують будівлю колишньої броварні Карла Щульца, 1881 року. На будівництві відсутні дозвільні документи, пише Мапа Реновації.

Інформаційного стенду про заплановані роботи та будівельного паркану немає. Робітники, що займаються демонтажними роботами, запевняють, що нібито споруда не має охоронного статусу, а вони, мовляв, роблять реконструкцію.

Юрист Дмитро Перов наголошує, що поліцейські на місці відмовилися складати адміністративний протокол та не прийняли заяву.

Волонтери Мапи Реновації вже оприлюднили публічне повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, адресоване Офісу Генерального прокурора. Вони наголошують, що забудовник «не має ані відповідного погодження Мінкультури, ані правовстановлюючого документу на користування земельною ділянкою» – і вимагають терміново розпочати розслідування за фактом самовільного будівництва.

Будинок перебуває у приватній власності. Краєзнавець Антон Короб ще в 2019 році писав, що компанія Рената Ахметова планує на місці заводу спорудити офісний центр.

За його словами, Ахметов володіє заводом з 2000 року, коли акції «Київського пивзаводу №1» викупила донецька компанія «Сармат». Тоді новий власник заявив, що не буде вкладати кошти в підприємство, «яке є нерентабельним з огляду на складний рельєф місцевості». В 2007 року права власності на пивзавод були передані до іншого підрозділу SCM – компанії «Еста Холдинг», чиєю спеціалізацією є операції з нерухомістю та реалізація будівельних проєктів.

Водночас у пресслужбі SCM заявили, що вже з 2019 року ані земельна ділянка, ані будівлі, що на ній розташовані, не належать компанії або її бізнесам.

«За особистим рішенням кінцевого бенефіціара SCM Ріната Ахметова майно подароване кримськотатарській громаді для будівництва Київського кримськотатарського культурно-освітнього центру із мечеттю. Відповідно, ніякої відповідальності за те, що відбувається на ділянці, SCM не несе», – наголошують у компанії.

Фото: Антон Короб

За даними Державного земельного кадастру, з 2018 року власником є «Фонд національного добробуту Криму», директором якого є Ленур Мамбетов.

Пивоварний завод Карла Шульца, який останнім часом належав ЗАТ «Київський пивзавод №1» з 2003 році фактично, а з 2009 року – офіційно як підприємство, припинив своє існування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button