Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Martin Sepion, unsplash.com

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що в 2021 році можуть зафіксувати друге за величиною збільшення викидів вуглецю за всю історію. Це, на думку експертів, зумовлено відновленням використання вугілля в Азії, пише Financial Times.

Глобальні викиди вуглецю, пов’язані з енергетикою, можуть зрости на 1,5 мільярда тонн до 33 мільярдів тонн цього року. Це нівелює ефект від зниження викидів на 80%, яке спостерігалося в 2020 році, коли пандемія коронавірусу та карантинні обмеження трохи мінімізували діяльність промисловості.

Експерти очікують, що активізація використання вугілля для виробництва електроенергії в Китаї призведе до глобального зростання викидів вуглецю в 2021 році. За словами директора МЕА Фатиха Біроля, економічне відновлення після коронавірусної кризи може сильно загострити проблему зміни клімату. Тому на кліматичному саміті він закликав світових лідерів взяти на себе зобов’язання і вдатися до «чітких і негайних дій».

Глобальні викиди вуглецю, пов’язані з енергетикою, були вищими в грудні 2020 року, ніж у тому ж місяці 2019. Глобальні викиди вуглецю в 2020 році були майже на 6% нижчими, ніж попереднього року, але ця тенденція почала змінюватися, коли економіки стали поступово виходити з локдаунів. МЕА прогнозує, що використання всіх видів викопного палива значно зросте у 2021 році.

Очікується, що попит на енергію зросте на 4,6% у 2021 році – порівняно із падінням на 4% у 2020 році, причиною стане попит з боку економік, що розвиваються.

Крім того, секретар Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас попередив про «20 відсотків ймовірності» того, що планета нагріється до 1,5 градуса протягом найближчих п’яти років.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button