Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото Gregory Filin

На бульварі Лесі Українки, 28 відкривають новий магазин «Фора», вхідну групу для якого кріплять до стіни з мозаїчним панно. Фото опублікувала сторінка child_of_socialism в Instagram.

Панно створили в кінці 1960-х років художники Лариса Міщенко і Анатолій Гайдамака. Будинок прикрашає ціла серія подібних мозаїк.

У відповідь на допис в соціальній мережі представники «Фори» зазначили, що частина мозаїки була пошкоджена ще під час попереднього втручання в архітектуру фасаду.

«Додатково ми нічого не свердлимо. Ми максимально відкрили ту частину мозаїки, яка була закрита до нас. Залишилися залізні штирі. Ми були змушені розробляти необхідний для зручності гостей козирок над входом у магазин з урахуванням вже існуючих “втручань” в цю мозаїку», – йдеться в повідомленні.

Фото Gregory Filin

Крім того, для цього магазину відійти від фірмового стилю мережі та розробили кольорове рішення, що буде гармоніювати з мозаїкою і з бульваром загалом.

У мережі також зазначили, що глибоко цінують культурну спадщину Києва, а тому вже звернулися до відділу культури КМДА, щоб їм допомогли знайти реставратора з належним досвідом. Та планують відновити мозаїку на фасаді будинку за власний кошт.

Фото Gregory Filin

Раніше у цьому приміщенні працював магазин спортивних товарів «Спортмайстер». На зйомці Google Maps з 2015 року можна побачити, як виглядала його вхідна група.

Нагадаємо, у червні 2020 року іншу мозаїку будинку на бульварі Лесі Українки, 28 частково знищили місцеві підприємці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button