Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vladyslav Cherkasenko

На ВДНГ відкриють виставку до 35-річчя чорнобильської катастрофи «Чорнобиль. Подорож». Сьогодні відбудеться попереднє відкриття виставки для директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, президента та преси. Для відвідувачів вона буде відкрита після скасування жорсткого карантину. Вхід на виставку безкоштовний з дотриманням усіх заходів безпеки.

Виставка складається з сімох блоків – від світового контексту 1986 року до розповіді про аварію, від історій людей, долі яких нерозривно пов’язані з подіями 26 квітня, до діалогу щодо подальшої долі Чорнобиля, його майбутнього.

У павільйоні ВДНГ №1 можна буде побачити архівні світлини та відеоматеріали, роботи світових митців, а також знаменитої української художниці Марії Примаченко, присвячені Чорнобилю. Також там можна буде дослідити Чорнобиль завдяки сучасним технологіям, подивитися у VR, як накривали четвертий енергоблок і як життя повертається до зони відчуження. Завершує проєкт відео зіркової групи Pink Floyd Marooned, зняте в Прип’яті.

На виставці можна буде дізнатися історії очевидців аварії та людей, чиї долі нерозривно з нею пов’язані, а також записати свої спогади та думки у відео- або аудіоформаті. Пізніше контент буде викладено на цифрову платформу.

Проєкт створений за ініціативи Офісу президента Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Концепцією та реалізацією проєкту займалася агенція Gres Todorchuk, куратором став Павло Гудімов, архітектором Слава Балбек, науковим керівником Олег Насвіт.

«Чорнобиль. Подорож» – міжнародний проєкт, що презентує роботи сучасних митців, присвячені темі катастрофи на Чорнобильській АЕС. Проєкт включає світлини японця Казуми Обари, зняті на плівку «Свема», фото Вікторії Івлєвої, репортерки, яка знімала всередині зруйнованого четвертого енергоблока. На виставці такж покажуть фотокнигу канадця Роберта Полідора про Чорнобиль, світлини Віктора Марущенка, презентовані на Венеційському бієнале в 2001 році.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button