Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: zagranitsa.com

У Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури студенти єврейського і кримськотатарського походження скаржаться на ксенофобію. Викладачі нецензурною лайкою та погрозами висловлюються на їхню адресу, йдеться в сюжеті телекомпанії СТБ.

Так, один із випускників Халіл Дервішев взяв участь в обговоренні виборів ректора закладу в Facebook. Тоді як викладач історії мистецтв Ігор Дудник підтримував іншу кандидатуру. Все закінчилося тим, що Дудник написав про кримськотатарського студента образливі коментарі та матірний пост у соцмережі.

«Татарва нехай притихне, ми їх притулили, зрадників, а вони…», – написав педагог.

У зв’язку з цим Меджліс кримськотатарського народу готує звернення до адміністрації вишу щодо таких висловів викладача, який в даний час пішов на лікарняний. Крім того, він заявив, що «батьківщина кримських татар – Узбекистан». Безуспішно напоумити викладача у коментарі прийшов історик Вахтанг Кіпіані.

Це не єдиний схожий скандал у академії. Інший викладач, академік і секретар Спілки художників Михайло Гуйда, який зараз знаходиться у відпустці, теж обізвав студента в Facebook.

«Без тебе жидви в академії вистачає», – написав академік випускнику Федору Олександровичу. Той зізнається, що звик до такого ставлення до себе в навчальному закладі. За словами випускника, це звичайна лексика цього викладача та інших академіків.

У свою чергу виконувач обов’язків ректора академії Остап Ковальчук виправдовується, що «вчена рада не засудила антисемітські висловлювання нашого професора». Більш того, за його словами, «зараз вже не ті часи, коли за ідеологічні висловлювання звільняють людей з роботи».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button