Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Zbynek Burival / Unsplash

Американський штат Каліфорнія анонсував повне припинення видобутку нафти до 2045 року. Про це йдеться у постанові губернатора Гевіна Ньюсома. Він заявив, що Каліфорнія стала першим штатом, який декларував припинення видобутку нафти.

Після січня 2024 року Департамент охорони природи штату припинить видавати дозволи на гідророзриви пласту (фрекінги). Це технологія посилення нафтовидобутку, яка передбачає закачування гелю, кислоти чи інших рідин і сумішей у ґрунт, щоб розширити чи створити нові тріщини. Хоча компанії застосовують способи ізоляції, потенційно хімічні речовини можуть потрапити у ґрунт і підземні водойми.

У 2011-2014 роках така технологія була заборонена у Франції, Великій Британії, Нідерландах, Болгарії, ПАР, штатах Вермонт і Нью-Йорк.

У 2019 році Ньюсом намагався запровадити мораторій на гідророзриви пласту, але вже наступного року Каліфорнія зняла цю заборону, що викликало обурення екозахисників. Так чи інак, частка фрекінгу у видобутку нафти та газу у штаті становить лише 17%. Повна відмова від нафтовидобутку потребуватиме більших зусиль, ніж обмеження певної технології, зазначає Gizmodo.

Каліфорнія – один із найбільших серед американських штатів виробників нафти. Лише торік тут видобули 145 мільйонів барелів сирої нафти. Водночас протягом останніх десятиліть обсяги видобутку дещо знизилися завдяки суворій кліматичній політиці штату.

Нещодавно Каліфорнія анонсувала заборону на продаж автомобілів із двигуном внутрішнього згорання з 2035 року.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button