Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23607 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: benjamin zanatta / Unsplash

У Києві з суботи, першого травня, послаблять суворі обмеження – сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці, заявив міський голова Віталій Кличко на онлайн-брифінгу.

Отже, з 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі.

Також відновлять роботу заклади громадського харчування, магазини та торгово-розважальні центри, ринки та ярмарки, спортивні зали та фітнес-центри, центри надання адміністративних послуг (за попереднім записом через електронні сервіси).

З п’ятого травня відновиться навчання у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах. Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

Водночас Кличко заявив, що буде посилено контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста. Зокрема, організують додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони.

Кличко висловив сподівання, що Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із червоної зони. Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що зробив подання на Держкомісію, щоб вивести Київ із червоної зони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button