X

«Фора» реставрує мозаїки на фасаді будинку на бульварі Лесі Українки, де відкриє магазин мережі


Власник мережі магазинів «Фора» Fozzy Group планує власним коштом відреставрувати мозаїки на бульварі Лесі Українки, 28 повідомила членкиня союзу художників України Христина Гайдамака, яка зустрічалася з керівництвом компанії.

Реставраційні роботи будуть проводитися спільно з авторами. Компанія вже отримала дозвіл від КМДА.

На бульварі Лесі Українки, 28 відкривають новий магазин «Фора», вхідну групу для якого кріпили до стіни з мозаїчним панно. Це викликало суспільний резонанс. Тоді у «Форі» відповіли, що вони змушені розробляти необхідний для зручності гостей козирок над входом у магазин з урахуванням вже існуючих «втручань» в цю мозаїку

Панно створили в кінці 1960-х років художники Лариса Міщенко і Анатолій Гайдамака. Будинок прикрашає ціла серія подібних мозаїк.

Нагадаємо, у червні 2020 року іншу мозаїку будинку на бульварі Лесі Українки, 28 частково знищили місцеві підприємці.

Всі фото: Христина Гайдамака

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23529 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту