Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Патрульна поліція Львівської області, ДСНС України у Львівській області  

Третього травня на автодорозі Н-17 Львів-Луцьк обвалився міст через річку Західний Буг. Внаслідок обвалу постраждалих немає, повідомляють ДСНС та поліція Львівської області.

В Укравтодорі зауважують, що міст було збудовано у 1960 році й відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався.

Місце обвалення на Google Maps

Останні п’ять років споруда перебувала у передаварійному стані. Цього року було заплановано зробити реконструкцію – провели тендер на два мільйони гривень. Загалом, як зазначають в Укравтодорі, реконструкція мала коштувати орієнтовно 74 мільйони гривень. Роботи планували розпочати вже у найближчі місяці, але міст до них не дожив.

Повідомляють, що найближчим часом розглянуть проєкт реконструкції, визначать підрядника та почнуть відновлення мосту.

В Укравтодорі нагадують, що торік така ж ситуація сталася з мостом через річку Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький-Запоріжжя – він теж обвалився і корпорація була змушена терміново будувати новий міст. Зрештою міст повністю відновили за сім місяців.

На початку 2020 року масштабне обстеження мостів показало, що негайного ремонту потребують 895 таких споруд по всій Україні. З них 169 – вже у передаварійному стані.

Ділянку траси Н-17 у місці обвалення перекрили та організували об’їзд. Великогабаритні транспортні засоби скеровуватимуть на автодорогу М-06 Київ-Чоп.

Укравтодор

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button