Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kyivcity.gov.ua

Реконструкція Труханового острова коштуватиме Києву понад пів мільярда гривень, пише «Дозорро». Кошторис проєкту збільшили з 214 мільйонів гривень через зміну фактичного розпорядника фінансування.

У 2018 році київська влада анонсувала масштабну реконструкцію зони відпочинку «Центральна» на Трухановому острові. На ділянці площею 17,7 гектара запланували оновити пішохідні та спортивні маршрути, створити нові рекреаційні зони. Замовником робіт призначили комунальне підприємство «Плесо». Тоді кошторис проєкту склав 214 мільйонів гривень.

Вже у 2020 році КМДА змінило замовника робіт по Трухановому острову на КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції “Київбудреконструкція”». Разом з розпорядником коштів на проєкт змінилася і його вартість.

Останнє розпорядження КМДА містить такі цифри: перший пусковий комплекс (2020-21 роки) – 160,1 мільйона гривень, другий пусковий комплекс – 238,4 мільйона, третій – 100,7 мільйона. Загальна вартість – 495 мільйонів гривень, що вдвічі більше попереднього кошторису. Загальна тривалість робіт складає майже п’ять років.

Після ремонту на острові має з’явитися озеленення; піщане, галькове, асфальтне покриття, покриття гумовими модульними плитами, терасною дошкою, а також покриття для тенісних кортів.

На першому етапі на острові мають з’явитися: навіс вхідної групи; спостережна вежа рятувальників на пляжі, душова, роздягальні, лежаки на пляжі; майданчики для настільного тенісу, скеледром, два дитячі майданчики, мотузкове містечко; зовнішні мережі водопостачання і водовідведення, поливальна система, освітлення, дорожнє покриття і велопарковка, урни і лави, нові дерева і кущі.

Читайте також: Навіс на вході на Трухановому: необхідний захист від сонця чи дорога непотрібна прикраса?

Основну закупівлю на першому пусковому комплексі КП «Київбудреконструкція» оголосило в березні 2020 року, очікувана вартість складала 147 мільйонів гривень. Переможцем стало ТОВ «Будмонтажсервіс 1» з пропозицією в 130 мільйонів. У кінці року ціну змінили на 123 мільйони через зменшення обсягу робіт. У грудні 2020 року замовник здійснив додаткову закупівлю, збільшивши кошторис на 40 мільйонів.

Замовлення на цю суму «Київбудреконструкція» зробила у того самого виконавця. Додаткові роботи знадобилися через те, що не всі інженерні особливості розміщення нових споруд були враховані в попередньому плані робіт. У межах проєкту «Київблагоустрій» демонтував старі споруди в зоні вхідної групи на Труханів острів з Пішохідного моста і це «призвело до зміни містобудівної ситуації, часткової зміни рельєфу ділянки».

Тож за інформацією замовника, довелося коригувати розташування опорних елементів конструкції вхідної групи та переносити мережі. Тому в кошторисі додаткової закупівлі вартість робіт з навісу вхідної групи зросла до 22,6 мільйона гривень.

На вимогу державних аудиторів, які провели моніторинг цієї дозакупівлі, замовник додав в електронну систему експертний висновок щодо збільшення вартості робіт. З нього, зокрема, випливає, що здорожчання вартості робіт по вхідній групі зони відпочинку вже збільшило загальну вартість проєкту до 512 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button