Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Luke Hecht

Фінансовий центр «Квадратна миля» у Лондоні перетворять на житло. Місцева влада планує до 2030 року на місці спорожнілих через пандемію офісів створити нові помешкання. Також там планують облаштувати парки, культурні центри та велодоріжки, пише Сityam.

Сіті знаходиться в історичному центрі міста та вважається світовим фінансовим центром, де зосереджені офіси найбільших корпорацій. За минулий рік він майже спорожнів, тому влада вирішила адаптувати його до життя після пандемії. За даними Guardian, корпорація має намір працювати з орендодавцями для створення гнучких і адаптованих будівель, більш придатних для майбутніх умов праці.

На місці «Квадратної милі» хочуть створити цілу екосистему, яка зробить район привабливішим. Згідно з планами, до 2030 року як мінімум 1,5 тисячі порожніх офісів переобладнають під житло, навколо будуть розташовуватися культурні центри, майданчики для фестивалів, інноваційні хаби та парки з велодоріжками.

Крім того, культурні та творчі бізнеси та організації, які раніше переїжджали за межі центру через високу орендну плату за офіси, будуть навпаки стимулювати повернутися. Компаніям пропонують довгостроково орендувати недорогі, вільні або майже спорожнілі приміщення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button