Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/maksym.stepanov.official

14 травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль направив до Верховної Ради подання про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Про це повідомила речниця голови парламенту Ольга Туній.

Питання звільнення Степанова Рада розглядатиме наступного тижня. Також на порядку денному – відставки ще низки міністрів, зокрема міністра економіки Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Степанов заявив, що не писав заяву про відставку й нагадав, що за неї має проголосувати щонайменше 226 депутатів, повідомляє LB.ua. Він очолив міністерство 30 березня 2020 року, на початку пандемії коронавірусу.

У партії «Слуга Народу» заявляють, що Степанова вирішили звільнити через низький рівень вакцинації. Про це голова фракції Давид Арахамія заявив у ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі «Україна».

«У нас дуже погана ситуація зі швидкістю вакцинації. У цей процес постійно особисто втручався президент, діставав ці вакцини. Спілкувався з індійським Serum Institute of India як із найбільшим виробником, тут була зустріч, Pfizer займався він та очільник Офісу президента», – пояснює Арахамія.

За його словами, затримки з поставками вакцин пояснюються тим, що Міністерство охорони здоров’я зверталося до виробників пізніше, ніж відомства інших держав.

За інформацією Громадського, Степанова замінить його заступник та головний санлікар Віктор Ляшко. Це підтверджує й Арахамія: «Ляшко займався карантином, усіма цими тестами, і там є багато результатів. А вакцинацію забрав на себе особисто Степанов і, мені здається, не впорався вчасно з цим завданням».

Вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Наразі вакцинують вакцинами Oxford/AstraZeneca, виробленими в Індії та Південній Кореї, китайською CoronaVac та американською Pfizer. Згідно з планом вакцинації, станом на травень, в Україні мали б зробити щонайменше 5,6 мільйона щеплень. Станом на 14 травня вакцину отримали 936 тисяч громадян, із них 13,6 тисячі завершили вакцинацію, тобто щепилися двома дозами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button