Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


15 травня у Києві правоохоронці зірвали два концерти, що проходили у закладах території ткацької фабрики на Нижньоюрківській, 31 – Closer та Mezzanine. Про це повідомляє видання «Слух».

Близько 19:00 на територію фабрики приїхав патруль поліції та перекрив прохід. За словами Паши Пластика, співвласника LOW Party, правоохоронці пояснили, що «роблять превентивну операцію, бо тут були порушені правила карантину». При цьому вони не змогли відповісти на питання, яка площа приміщень всередині фабрики, де саме проводяться концерти та в чому полягають порушення. Поліціянти в той час стояли біля входу до клубів.

Через те, що люди приходили заздалегідь, організатори вирішили почати концерт раніше. У той час, коли артисти готувались до виступу, почали надходити повідомлення про автобус з нарядом поліціянтів у масках, із палицями та автоматами.

«Ми закрили всі двері (потім ми побачили відео про спроби злому дверей), але о 21:10 вони зайшли до нас з ліхтариками з боку тераси, Лісового причалу. Вимкнули музику, ввімкнули світло і в досить грубій формі скрутили барменів і вивели з приміщення. Потім один із них сказав, що ми перебуваємо в нічному клубі і нічний клуб не має права працювати в принципі. Світили ліхтариками в обличчя відвідувачів, знімали на відео і наказали всім залишити приміщення», – розповідає співвласник LOW Party.

Поліція також розігнала людей біля радіостанції 20ft Radio та в ресторані Savage Food на території фабрики. У цей час там було десять людей, серед них були діти.

У пресрелізі правоохоронців йдеться, що вони виявили приміщення, яке готувалось для проведення вечірки за участю «масового скупчення громадян». Також поліціянти повідомили, що лише «поспілкувались з організаторами заходу та попередили про адміністративну та кримінальну відповідальність».

Київ перебуває у жовтій карантинній зоні. Згідно з правилами зони, заборонені організація бенкетів, публічних подій, святкових заходів у розважальних закладах з 00:00 до 07:00 години.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button