Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23461 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


В Івано-Франківську відкрився мейкерський простір «Відкритий цех «Парасолька». Він працює на базі Промприлад.Реновації – колишнього заводу, що ревіталізується.

Відкритий цех «Парасолька» має площу близько тисячі квадратних метрів, складається з шести майстерень для роботи з деревом, металом, керамікою, текстилем і пластиком.
Усі майстерні оснащені новим обладнанням та новими інструментами – цифровим обладнанням – фрезером з ЧПК, лазером і 3D-принтером.


Майже половину площі майстерні можна використовувати, як майданчик для відкритих подій – лекцій, майстер-класів, конференцій, освітніх програм тощо. Команда проєкту вже планує збільшувати площу майстерень та розширювати асортимент обладнання.

Організатори відзначають, що цех «Парасолька» має на меті розвиток мейкерської культури Івано-Франківська та області. Формат відкритої майстерні дозволяє кожному реалізовувати власні проєкти, а також це платформа для обміну досвідом, ідеями та знаннями.

«Ідея створення мейкерського простору виникла ще на початку відновлення заводу – як зв’язок з тим, що колись відбувалося на «Промприладі», і для того, щоб сьогодні зберегти та продовжити виробничу функцію цього місця. Колись у цьому цеху виготовляли парасольки. Зараз ми змінили формат виробництва, але зберегли першопочаткове призначення будівлі – виготовляти речі та предмети, якими ми щодня користуємося», – розповідає кураторка урбаністичної платформи Metalab, архітекторка Анна Доброва.

Для роботи в «Парасольці» можна купити три види абонементів – годинний, денний та місячний.

Проєкт реалізували дві організації – урбаністична лабораторія Metalab (Івано-Франківськ) та Garage Hub (Харків) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button